دریافت اقامت دائم کانادا از طریق خرید بیزنس 

حتما برای شما هم سوال شده است که چرا بسیاری از افراد کانادا را برای سرمایه‌گذاری یا راه‌اندازی بیزنس و کسب‌وکار انتخاب می‌کنند. جالب است بدانید که بر اساس آمارهای منتشر شده، رشد اقتصادی کانادا در سال 2023، 5/1 درصد بوده است. کانادا در سال گذشته توانست با تولید ناخالص داخلی به ارزش 117/2 میلیارد دلار، رتبه دهم را در اقتصاد جهان به دست آورد. 

اقتصاد قوی و پتانسیل‌های بالای طبیعی، اجتماعی و اقتصادی کانادا، این کشور را به مکانی عالی برای فعالیت‌های تجاری و سرمایه‌گذاری تبدیل کرده است. از طرف دیگر، دولت کانادا (فدرال و استانی) با ارائه برنامه‌ها و جریان‌های متنوع مهاجرتی به دنبال جذب هر چه بیشتر کارآفرینان، صاحبان مشاغل، فعالان حوزه تجاری و سرمایه‌گذاران است. در این میان خرید بیزنس در کانادا یکی از راه‌های مناسب برای مهاجرت کارآفرینان است که به آن‌ها این فرصت را می‌دهد تا علاوه بر خریداری کسب‌وکار در کانادا، برای اقامت دائم این کشور اقدام کنند. در این مقاله به انواع روش‌های مهاجرتی از طریق خرید بیزنس اشاره شده و درباره مراحل انجام آن نیز توضیحاتی ارائه شده است.

انواع برنامه‌های مهاجرت به کانادا از طریق خرید بیزنس

همانطور که پیشتر نیز به این موضوع اشاره شد، خرید بیزنس در کانادا به کارآفرینان و فعالان تجاری این فرصت را می‌دهد تا به کانادا مهاجرت کنند. از جمله اصلی‌ترین روش‌های مهاجرت به کانادا از طریق خرید یک کسب‌وکار می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

برنامه کارآفرین (C11): صاحبان مشاغل و افراد خوداشتغال می‌توانند تحت این برنامه و خرید بیزنس در کانادا مهاجرت کنند و در صورتی که کسب‌وکارشان برای کانادا سودآور باشد، می‌تواند مدت اقامت خود را تمدید کنند.

جریان‌های کارآفرینی برنامه نامزدی استانی: کارآفرینانی که قصد اقامت در یک استان یا منطقه خاص در کانادا را دارند، می‌توانند با خرید کسب‌وکار در آن استان/منطقه و برآورده کردن معیارهای جریان انتخابی به کانادا مهاجرت کنند. اداره و مدیریت کسب‌وکار خریداری شده به عهده متقاضیان این جریان‌ها خواهد بود.

جریان‌های تجاری (کارآفرین و خوداشتغالی) کبک: متقاضیانی که قصد اقامت دائم و مشارکت اقتصادی در استان کبک را دارند، می‌توانند از طریق جریان‌های تجاری این استان، برای مهاجرت اقدام کنند.

برنامه مالک – اپراتور: این برنامه در سطح فدرال اجرا می‌شود و متقاضیان این برنامه می‌توانند در هر نقطه‌ای از کانادا برای خرید کسب‌وکار اقدام کنند. برای واجد شرایط بودن این برنامه، متقاضیان باید مسئولیت مدیریت و کنترل بیشترین میزان سهام کسب‌وکار را در اختیار داشته باشند.

برنامه خوداشتغالی: این برنامه مناسب فعالان حوزه فرهنگی و ورزشکاران است که می‌تواند با خرید بیزنس در این حوزه، برای مهاجرت به کانادا اقدام کنند.

انواع بیزنس سودآور در کانادا برای خرید

در جدول زیر، مشاغل پرتقاضا و سودآور در کانادا آورده شده است:

صنعتمثال از مشاغل آنمثال‌های موفقسرمایه اولیه
تکنولوژی و نوآوریطراحی و توسعه نرم‌افزارHootsuiteApplyBoard5 هزار دلار
املاک و مستغلاتهتل‌هاFairmontHilton100 هزار دلار
تجارت الکترونیکآنلاین شاپFrank And OakArticle5 هزار دلار
مراقبت‌های بهداشتیآزمایشگاه‌هاBlueRock TherapeuticsLifeLabs200 هزار دلار
انرژی سبزنیروگاه‌های برق آبیTransAlta RenewablesInnergex Renewable Energy100 هزار دلار
صنایع غذاییرستوران‌هاJoe BeefCanoe250 هزار دلار
کشاورزیکارخانجات محصولات لبنیOrganic MeadowGrassRoots Dairy250 هزار دلار
حوزه مالی و تجاریحسابداری1-800AccountantBench250 هزار دلار

مراحل خرید بیزنس در کانادا

متقاضیانی که قصد خرید یک کسب‌وکار در کانادا را دارند، می‌توانند برای داشتن یک خرید موفق مطابق مراحل زیر اقدام کنند:

  • مرحله 1: تعیین اهداف تجاری

قبل از ورود به بازار کسب‌وکار کانادا، بهتر است متقاضیان اهداف خود را مشخص کنند. این اهداف می‌تواند علاقه‌مندی به نوع خاصی از کسب‌وکار یا صنعت و رویکردها و اهداف مالی باشد. آگاهی از اهداف تجاری باعث محدود شدن جست‌وجوی متقاضی و جلوگیری از سردرگمی او در بین هزاران آگهی فروش می‌شود و به او کمک می‌کند تا تصمیمات آگاهانه بگیرد.

  • مرحله 2: بررسی دقیق و انجام تحقیقات در مورد بازار

تحقیق در مورد کسب‌وکار یکی از مهم‌ترین مراحل برای موفقیت تجاری هر شخص است. این تحقیقات بهتر است شامل بررسی نقاط قوت و ضعف آن کسب‌وکار باشد. پیش از خرید، متقاضی می‌تواند از مالک فعلی برخی از مدارک را بخواهد تا وضعیت مالی و تجاری آن کسب‌وکار ار ارزیابی کند. این مدارک عبارتند از:

  • صورت‌های مالی
  • لیست مشتریان و تامین‌کنندگان
  • لیست کارکنان، به علاوه تفکیک حقوق و سنوات خدمت
  • جزئیات مربوط به قراردادهای ضروی برای عملیات تجاری، از جمله اجاره مکان موردنظر
  • لیست تمام تجهیزات و دارایی‌های کسب‌وکار
  • لیستی از هر گونه بدهی‌ها و طلب‌های ممکن، مجوزها و لایسنس‌‌های مرتبط

برای دستیابی به این اطلاعات، ممکن است فروشنده از متقاضی بخواهد تا یک قرارداد مبنی بر حفظ مدارک و عدم افشای آن‌ها را امضا کند. اگر متقاضی امکان دسترسی به این مدارک را ندارد یا فروشنده از ارائه آن‌ها امتناع کند، می‌تواند از برخی منابع و وب‌سایت‌های دولتی مانند وب‌سایت ‌های شبکه تجاری کانادا (canada.ca/business) و آمار کانادا (statcan.gc.ca) در مورد وضعیت مالی و محیط کسب‌وکار مدنظر، روندهای بازار و داده‌های اقتصادی ضروری را به دست آورد.

توصیه می‌شود که متقاضی برای خرید بیزنس عجله نکند و تحقیقات خود را  به صورت همه‌جانبه انجام دهد. از جمله سوالاتی که در این مرحله، بهتر است متقاضی به دنبال جواب آن‌ها باشد، عبارتند از: 

  • چرا کسب و کار برای فروش است؟
  • آیا شهرت خوبی دارد؟
  • در حال حاضر در بازار چقدر سهم و نقش دارد؟
  • آیا سودآور است؟
  • آیا سیستم‌های عملیاتی قوی دارد؟
  • آیا با مهارت‌ها، علایق و تجارب متقاضی همخوانی دارد؟

بررسی صحیح یک شرکت بالقوه برای خرید به زمان، دقت لازم و کمک یک تیم پشتیبانی حرفه‌ای نیاز دارد.

  • مرحله 3: دریافت راهنمایی‌های حقوقی و مالی

آگاهی و رعایت تمام موارد قانونی و حقوقی و مالی در طی فرآیند خرید بیزنس در کانادا و پس از آن، برای داشتن یک تجربه تجاری درست و موفقیت‌آمیز ضروری است. ممکن است پیش از معامله، نیاز باشد متقاضی به مالک فعلی کسب‌وکار تعهدنامه‌ای در قبال دریافت اطلاعات بدهد، در نتیجه بهتر است از موارد و شرایط تعهد آگاه باشد. 

معمولا خریداران کسب‌وکار در طی معامله دچار سردرگمی به دلیل پیچیدگی‌های قانون تجارت و مالیات کانادا می‌شوند. همچنین، ممکن است خریداران نیاز به دریافت مجوزهای بیشتر و عقد چندین قرارداد دیگر داشته باشند.

فراموش نکنید که بی‌توجهی و عدم آگاهی کامل از روند مالی کسب‌وکار انتخابی ممکن است ضرر و هزینه بزرگی را به خریدار تحمیل کند. متقاضی می‌تواند با دریافت توصیه‌ها و راهنمایی‌های لازم از مشاوران حقوقی و مالی، از قوانین مربوط به خرید و فعالیت تجاری در کانادا و پشتوانه و آینده مالی کسب‌وکار مطلع شود. برای این کار، متقاضی می‌تواند با انجمن‌های صنعتی و شرکت‌های حقوقی متخصص در کسب‌وکار تماس بگیرد. انجمن وکلای کانادا (cba.org) و فدراسیون تجارت مستقل کانادا (cfib-fcei.ca) می‌توانند راهنمایی‌های ارزشمندی را در اختیار خریداران بگذارد. شما همچنین می‌توانید در این زمینه با کارشناسان و مشاوران ما در موسسه حقوقی مهاجرتی کاناداپاس در تماس باشید. 

  • مرحله 4: تنظیم طرح تملک (acquisition plan)

برای داشتن یک خرید موفق و پیشرفت در کسب‌وکار خریداری شده، تنظیم یک طرح تملک می‌تواند به متقاضی کمک کند تا در مورد روندهای عملیاتی و چشم‌اندازهای مالی خود آگاه شود و برنامه‌ریزی مناسبی برای آینده تجاری خود داشته باشد. مواردی که در طرح تملک معمولا به آن پرداخته می‌شود، عبارتند از:

  • جدول زمانی و بودجه مورد نظر هر بخش
  • نقش‌ها و مسئولیت‌های اعضای تیم
  • ویژگی‌های کلیدی نوع کسب‌وکار مدنظر برای خرید
  • شناسایی ریسک‌ها، پتانسیل‌ها، نقاط قدرت و ضعف
  • تحقیقات در مورد بازار (آمار و ارقام)
  • ساختار کسب‌وکار و طرح‌های استخدامی
  • تجزیه و تحلیل سودآوری و پیش‌بینی آن
  • مرحله 5: شناسایی منابع مالی

در برخی موارد، ممکن است متقاضی نیاز به تامین منابع مالی از چند راه برای خرید یک کسب‌وکار در کانادا باشد. به صورت کلی، چندین راه برای تامین مالی برای خرید بیزنس وجود دارد که عبارتند از:

  • سرمایه شخصی: بهترین و سریع‌تر راه تامین مالی برای خرید بیزنس در کانادا، سرمایه شخصی خریدار است. با این حال، ممکن است دارایی‌های خریدار نقد و قابل پرداخت برای خرید نباشد یا سرمایه شخصی او برای خرید آن کسب‌وکار کافی نباشد.
  • وام گرفتن از فروشندگان: برخی از فروشندگان مایل به ارائه وام و فروش قسطی کسب‌وکار خود دارند. با این حال، این وام کل مبلغ پیشنهادی برای خرید کسب‌وکار را پوشش نمی‌دهد. در نتیجه، خریدار باید مبلغی را به عنوان پیش پرداخت ارائه دهد و سپس با عقد قرارداد، وام را دریافت کند. الزامات مربوط به این وام بسته به اولویت‌ها و ترجیحات شخصی فروشنده متغیر است.
  • دریافت وام از بانک و موسسات کانادایی: معمولا بیشتر بانک‌ها تمایل آنچنانی به ارائه وام برای خرید کسب‌وکار ندارند. با این حال، برنامه تامین مالی کسب‌وکارهای کوچک کانادا (CSBFP)، وام‌هایی را برای خریداری کسب‌وکارهای کوچک در اختیار متقاضیان قرار می‌دهد. از جمله سایر موسسات کانادایی که خریدار می‌تواند برای دریافت منابع مالی به آن‌ها مراجعه کند، عبارتند از: بانک توسعه کسب‌وکار کانادا (bdc.ca) و توسعه صادرات کانادا (edc.ca). این موسسات برنامه‌های حمایتی و انواع وام‌ها در جهت پشتیبانی از کارآفرینان ارائه می‌دهند.
  • خرید اهرمی: در این مورد، خریدار از دارایی‌های کسب‌وکار مدنظر مانند تجهیزات، دارایی یا موجودی، برای تامین مالی استفاده می‌کند.
  • سایر گزینه‌ها: از جمله سایر روش‌های برای تامین مالی می‌توان به افزایش سهام اضافی و تامین مالی میزانسن (تامین مالی تابعه) اشاره کرد.
  • مرحله 6: برقراری ارتباط با کارگزاران تجاری

تخصص کارگزاران تجاری بین خریداران و فروشندگان ارتباط برقرار می‌کند. برای دریافت لیست‌های این کارگزاران، متقاضیان می‌توانند به وب‍سایت‌هایی مانند BizBuySell (bizbuysell.com) مراجعه کنند. دریافت کمک از کارگزاران تجاری برای پیشرفت در روند خرید و ارتباط موثر خریداران و فروشندگان کسب‌وکار بسیار مفید خواهد بود، اما صرفا تکیه بر آن‌ها بدون انجام تحقیقات مستقل از جمله اشتباهاتی است که بسیاری از خریداران انجام می‌دهند.

  • مرحله 7: مذاکره، آماده کردن اسناد قانونی و نهایی کردن معامله

پس از تصمیم نهایی برای خرید کسب‌وکار، خریداران می‌توانند وارد مذاکره با فروشندگان در مورد نحوه خرید، میزان پیش پرداخت، نحوه پرداخت و سایر موارد ضروری شوند. خریداران می‌توانند با مراجعه به وب‌سایت‌هایی مانند اتاق بازرگانی کانادا (chamber.ca)، اطلاعات مفیدی در مورد استراتژی‌ها و بهترین شیوه‌های مذاکره و معامله به دست آورند. پیش از انجام معامله، لازم است اسناد قانونی زیر تهیه و تنظیم شود:

  • ترم شیت یا تفاهم‌نامه سرمایه‌گذاری (Term Sheet) یا استعلام بها (Letter of Intent)
  • قرارداد خرید (Purchase Agreement) شامل شرح دارایی‌ها و بدهی‌ها
  • رضایت‌نامه مالک (Consent of the Landlord) یا امتیازدهنده
  • مرحله 8: اقدام برای دریافت مجوزها و لایسنس‌های لازم

بعد از خرید، ممکن است مالکان جدید کسب‌وکار نیاز به دریافت برخی از مجوزها و لایسنس‌ها برای شروع فعالیت تجاری خود داشته باشند. متقاضیان می‌توانند با مراجعه به وب‌سایت دولت کانادا (canada.ca) در مورد انواع مجوزها و لایسنس‌های مورد نیاز برای هر کسب‌وکار مطلع شوند.

  • مرحله 9: انطباق‌پذیری با جامعه کانادا و رشد تجاری

برای داشتن یک فعالیت تجاری موفق، انطباق با بازار کانادا ضروری است. خریداران کسب‌وکار در کانادا باید با ترجیحات مصرف‌کنندگان محلی و روندهای صنعت کانادا هماهنگ باشند. وب‌سایت خدمات کمیسیون تجارت کانادا (tradecommissioner.gc.ca) می‌تواند در این زمینه به فعالان تجاری که به دنبال گسترش و رشد کسب‌وکارشان در کانادا هستند، کمک کند.

  • مرحله 10: شبکه‌سازی و به‌روز بودن

خریداران با استفاده از پلتفروم‌های اجتماعی مانند لینکدین و انجمن‌های تجاری محلی، می‌توانند برای شبکه‌سازی در حوزه فعالیت خود اقدام و ارتباطات لازم با جامعه تجاری کانادا برقرار کنند. 

مزایا و معایب خرید بیزینس در کانادا

پیش از اقدام برای خرید کسب‌وکار در کانادا، بهتر است متقاضیان درباره مزایا و معایب و فرصت‌ها و چالش‌های آن مطلع باشند. از جمله مزایا و معایب آن عبارتند از:

مزایامعایب
داشتن جایگاه تجاری ثبت شده (مانند مشتریان و تیم کاری)پیدا کردن نسبتا سخت یک کسب‌وکار متناسب با اهداف تجاری
سودآوری قطعیقدیمی بودن امکانات یا سازگاری با کارمندان فعلی کسب‌وکار
وجود دارایی‌ها و منابع مالیساختار شکل گرفته براساس سلیقه مالک قبلی
انطباق‌پذیری سریع‌تر با محیطاحتمال نیاز به گسترش و بازسازی

مقایسه روش‌های خرید بیزنس در کانادا

به صورت کلی، متقاضیان خرید بیزنس در کانادا، بسته به هدف تجاری فرد، نیاز به 100 تا 350 هزار دلار سرمایه شخصی دارند. در نظر داشته باشید که معمولا هزینه خرید یک بیزنس، پنج برابر سود خالص سالانه بیزنس است. 

فعالان حوزه تجاری و علاقه‌مندان به خرید بیزنس در کانادا می‌توانند از سه طریق اقدام کنند:

  • خرید یک بیزنس فعال به صورت کامل
  • خرید سهام یک بیزنس فعال (حداقل 33 درصد یا بیشتر)
  • خرید حق امتیاز یا فرانچایز

در جدول زیر، این سه روش با هم مقایسه شده‌اند:

معیارها/ روش‌هاخرید یک بیزنس فعال به صورت کاملخرید سهام یک بیزنس فعالخرید فرانچایز
هزینهبالامتوسطمتوسط
ریسک (سود بالقوه)متوسطمتوسطپایین
مدت زمان تا دریافت اقامت دائمبدون حداقل الزاماتبدون حداقل الزاماتبدون حداقل الزامات
سختی فعالیتمتوسطسادهساده
شرایط برای دریافت اقامت دائمحداقل 51 درصد سهام و یک کارمند کانادایییک شرکت فعال به مدت حداقل 12 ماهشرکت فعال و حداقل یک کارمند کانادایی

مقایسه زمینه‌های برتر بیزینس در کانادا

در جدول زیر، زمینه‌های برتر بیزینس در کانادا در سال 2024 با هم مقایسه شده‌اند:

حوزه بیزینستعداد شاغلین پیش‌بینی درآمدزاییحاشیه سود
تجارت الکترونیک4830155/65میلیارد دلار76/9 درصد
رستوران‌های فست‌فود406 هزار4/36 میلیارد دلار8/9 درصد
شرکت‌های حمل و نقلحدود 100 هزار4/106 میلیارد دلار58/4 درصد
مدیریت زباله145494/5 میلیارد دلار6/3درصد

نحوه دریافت اقامت دائم کانادا از طریق خرید بیزنس

متقاضیان می‌توانند با خرید بیزنس در کانادا در صورتی که معیارهای واجد شرایط بودن را داشته باشند، برای دریافت اقامت دائم خود و خانواده‌شان اقدام کنند. 

برای دریافت اقامت دائم کانادا از طریق خرید کسب‌وکار، متقاضیان می‌توانند طبق مراحل زیر اقدام کنند:

  • مرحله 1: واجد شرایط بودن و انتخاب یکی از برنامه‌های تجاری کانادا
  • مرحله 2: انجام تحقیقات لازم و انتخاب کسب‌وکار واجد شرایط 
  • مرحله 3: خرید کسب‌وکار (فعال در 12 ماه گذشته و دارای فروش ناخالص بالا)
  • مرحله 4: تهیه و تنظیم بیزنس پلن قوی شامل ساختار تجاری و چشم‌اندازهای مالی
  • مرحله 5: اقدام برای دریافت تاییدیه تاثیر بازار کار (LMIA) در صورت نیاز و مجوز کار کانادا
  • مرحله 6: مهاجرت به کانادا و ادراه کسب‌وکار طبق شرایط توافقنامه عملکرد

مرحله 7: ارائه درخواست برای دریافت اقامت دائم کانادا حداقل یک سال پس از فعالیت تجاری

مرحله اول خرید بیزینس در کانادا؛ انجام تحقیقات میدانی

اولین قدم، تحقیق صحیح در مورد هر یک از مشاغلی است که شما می خواهید به صورت رسمی در آن ها فعالیت کنید. از این طریق شما باید درک کاملی از بیزینسی که می خواهید خریداری کنید داشته باشید و نقاط ضعف و قدرت آن را نیز بشناسید. در حقیقت شما باید به صورت موشکافانه در رابطه با موضوعات مختلف در رابطه با یک بیزینس تحقیق کنید. به عنوان مثال شما باید بتوانید اطلاعات زیر را از بیزینسی که می خواهید خریداری کنید به طور کامل استخراج کنید:

  • صورت های مالی
  • لیست مشتریان و تامین کنندگان
  • لیست کارمندان شامل با تفکیک شرایط حقوق و سنوات خدمت
  • جزئیات مربوط به کلیه قراردادهای مهم برای فعالیت شغلی از جمله اجاره محل شرکت یا بیزینس
  • لیست کلیه تجهیزات و دارایی های تجارت
  • هرگونه بدهی، مجوز یا مسئولیت های مرتبط با قراردادها

مقایسه خرید با راه‌اندازی بیزینس در کانادا

در جدول زیر، مزایا و چالش‌های مربوط خرید با راه‌اندازی بیزینس در کانادا با هم مقایسه شده‌اند:

مزایای راه‌اندازی بیزینس در کانادامزایای خرید بیزینس در کانادا
تحمل ریسک متناسب با میزان ظرفیت مالیریسک اولیه کمتر
رشد مهارت‌ها و کسب تجارب شخصیداشتن مشتریان از قبل
امکان استفاده از فرصت‌های نو در بازاروجود زیرساخت‌ها و کارکنان
تشکیل تیم کارکنان براساس رویکرد تجاری شخصیوجود اعتبار برند بیزینس و روابط قبلی
انعطاف‌پذیری بالاا نطباق داشتن با قوانین آژانس درآمد کانادا
چالش‌های راه‌اندازی بیزینس در کاناداچالش‌های خرید بیزینس در کانادا
ریسک بالا و عدم قطعیت درآمدزاییارزش‌گذاری بیش از حد و غیرمنصفانه بیزینس
زمان‌بر بودن یافتن جایگاه در بازار و بین مشتریانبدهی‌های پنهان و ریسک‌های مالی
چالش های مدیریتی و عملیاتیفناوری و شیوه‌های منسوخ شده و قدیمی
اشباع بودن بازار و نوسانات اقتصادیچالش‌های مربوط به ارتباط با کارکنان فعلی
محدودیت منابع انسانیانعطاف پایین در برابر تغییرات جدید

هزینه خرید بیزینس در کانادا

مبلغی که متقاضیان برای خرید بیزینس در کانادا پرداخت می‌کنند، معادل ارزش خود کسب‌وکار و هزینه‌های موجودی و تجهیزات (با نام سرقفلی) است. متقاضیان خرید می‌توانند برای تجهیزات و دارایی‌های استهلاک‌پذیر ادعای کمک هزینه سرمایه (CCA) را مطالبه کنند. 

به صورت کلی، مبلغ تعیین‌شده برای بیزینس باید مطابق با ارزش منصفانه بازاری (FMV) آن باشد. هزینه خرید یک کسب‌وکار در کانادا به ماهیت، موقعیت فیزیکی بزرگ یا کوچک بودن، میزان سودآوری و تعداد کارمندان آن بستگی دارد. 

به عنوان مثال، مالکان بیزینسی که سالانه 3 میلیون دلار درآمد دارد، می‌توانند قیمت 15 میلیون دلار روی کسب‌وکارشان بگذارند. با این که با خرید بیزینس با ارزش 100 هزار دلار، متقاضیان می‌توانند واجد شرایط برنامه مالک – اپراتور باشند، اما به طور کلی حداقل سرمایه برای خرید کسب‌وکار در کانادا 250 هزار دلار با هدف کسب درآمد سالانه حداقل 50 هزار دلاری لازم است.

راه اندازی استارتاپ و دریافت ویزای استارتاپ کانادا یک پروسه کاملا حقوقی است و شما به عنوان یک شهروند خارجی که با قوانین این کشور آشنایی کافی ندارید، بهتر است پیش از هر گونه اقدام قانونی با وکیل مهاجرت به کانادا در تورنتو در این زمینه مشورت کنید.

شاید این فکر به ذهن شما خطور کند که یک فروشنده اطلاعاتی از این دست را در اختیار شما قرار ندهد اما این چنین نیست. شما می توانید یک قرارداد میان خود و کارفرمای فعلی بیزینس به ثبت برسانید که هیچ گونه اطلاعاتی را به هر دلیلی منتشر نخواهید کرد و تمامیه اطلاعاتی که در دسترس شما قرار داده شده است به صورت محرمانه نزد شما باقی خواهد ماند. توجه داشته باشید که باید تمامی تعهداتی که برای امضا به شما تحویل داده می شود را باید به صورت کامل مطالعه کنید. بهتر است در این مراحل یک وکیل را در کنار خود داشته باشید تا با مطالعه بندهای قرارداد اطمینان حاصل شود که هیچ تعهد قانونی نادرستی را امضا نکرده اید.

هنگام بررسی محتوا برای اینکه اطمینان حاصل کنید که اطلاعاتی که در اختیار شما قرار گرفته است کاملا صحیح است، از پایگاه داده های دولتی استفاده کنید. این اطلاعات برای مثال به شما نشان می دهد که آیا حق رهن بر روی دارایی ها این شرکت وجود دارد یا خیر. آیا مالیات پرداخت نشده ای وجود دارد یا خیر. آیا هیچ پرونده قضایی در دست اجرایی برای آن بیزینس در حال بررسی است یا خیر و اینکه آیا ساختمان های خاص یا وسایل نقلیه موتوری دیگری در اختیار فروشنده است یا خیر.

مرحله دوم خرید بیزینس در کانادا؛ درباره ساختار طرح خرید خود تصمیم گیری کنید

ساختار خرید اساسی ترین جنبه معامله است: چه کسی می خرد و چه کسی می فروشد؛ سهام به فروش می رسد یا دارایی ها؛ چه قیمتی پرداخت می شود؛ و اینکه چگونه و چه زمانی این مبلغ به فروشنده پرداخت خواهد شد. در ادامه به این سوالات پاسخ می دهیم.

الف) چه کسی می خرد یا می فروشد و آیا دارایی ها به فروش می رسد یا سهام؟

در کانادا بیشتر مشاغل توسط شرکت های خصوصی اداره می شوند. این بدان معنا است که در اکثر مواقع کلیه موارد مهم مرتبط با هر شغل مانند موجودی کالا، علامت تجاری و غیره، متعلق به یک شرکت خواهند بود. در نتیجه هنگام خرید مشاغل باید تصمیم بگیرید؛

  • که چه کسی کار را خریداری خواهد کرد: آیا شما شخصا بیزینس را خریداری می کنید یا از طریق شرکتتان؟
  • چه چیزی خریداری خواهد شد: آیا سهام شرکت مستقر در آن کسب و کار را خریداری می کنید یا دارایی های تجاری آن خریداری خواهد شد.

در هر صورت منطقی تر آن است که خرید از طریق یک شرکت انجام شود چراکه منافع بیشتری از نظر مالیاتی در آن وجود دارد و همچنین محدودیت هایی در ریسک سرمایه گذاری به وجود خواهد آمد. در این صورت دارایی های شخصی شما از دسترس طلبکاران خارج خواهد شد و در نتیجه خطرات احتمالی تنها به دارایی های شرکت مرتبط می شود.

ثبت شرکت در کانادا از دو راه مختلف امکان پذیر است؛  ثبت شرکت از طریق ICT یا انتقال درون سازمانی یا
ثبت شرکت از طریق مالک گرداننده ( Owner Operator )

یکی از اصلی ترین مزایای خرید دارایی های یک تجارت این است که به شما درک بهتری از دارایی ها و مسئولیت های خاص پس از خرید بیزینس داده می شود.  این مسئله برای شما بسیار بهتر خواهد بود تا این که بخواهید شرکتی را خریداری کنید که ممکن است تعهدات نامشخصی را داشته باشد. این همچنین برای اداره چیزی که می خرید به شما انعطاف پذیری بسیار بیشتری می دهد. برای مثال شما در این صورت می توانید مشخص کنید که نیروی کار مشخصی همراه با برخی از دارایی های تجاری به شما منتقل شود. از جمله نکات منفی در رابطه با خرید دارایی می توان به هزینه های معاملاتی گران تر اشاره کرد.

علاوه بر این خرید دارایی ها به این معناست که شما با شرکتی که صاحب آن تجارت است قرارداد خواهید داشت. در حالی که خرید سهام به این معنی است که شما با شخص یا افرادی که صاحب شرکت هستند قرارداد می بندید که این امر نیاز به اعتماد بسیار بالا به اطلاعات داده شده توسط فروشنده دارد. این خطر همچنین برای شما وجود خواهد داشت که اگر تجارت شما در مسیر نادرستی پیش رود، فروشنده به عنوان یک شرکت خصوصی دارایی دیگری نداشته باشد و به همین دلیل شما باید جبران خسارت کنید. یکی راه برای مقابله با این ریسک وجود دارد و آن اصرار بر روی تعهدات و مسئولیت های پیش رو (که معمولا غرامت نامیده می شوند) از طرف شخص یا افرادی است که مالک شرکت هستند.

اقامت دائم کانادا از طریق خرید بیزینس در کبک

ب) چه قیمتی پرداخت می شود و این مبلغ کی و چگونه به فروشنده خواهد رسید؟

رسیدن به توافق بر سر یک مبلغ دلاری بر سر ارزش یک تجارت تنها یکی از عناصر تاثیرگذار بر قیمت است و به ندرت پیش می آید که به سادگی تصمیم گیری بر سر قیمت و نحوه و تاریخ پرداخت آن به فروشنده باشد. این تجارت معمولا در طول زمان فروش نیز فعال خواهد بود و این بدان معناست که موجودی کالا، حساب های دریافتی و سایر اقلام نیز در حال جریان خواهند بود.

همچنین یک خریدار محتاط ممکن است اصرار داشته باشد که بخشی از هزینه های انتقال برای مدتی با تاخیر پرداخت شود تا اطمینان حاصل کند که اطلاعاتی که توسط فروشنده ارائه شده است همگی صحت داشته اند یا خیر. همچنین این امکان وجود دارد که شما به عنوان خریدار نتوانید تمامی مبلغ انتقال را به صورت یکجا به فروشنده پرداخت کنید و نیاز به آن داشته باشید که هزینه را در اقساط ماهانه یا سالانه پرداخت کنید.

همه چیز درباره خرید فرانچایز در کشور کانادا

مرحله سوم خرید بیزینس در کانادا؛ در مورد سایر شرایط مذاکره کنید

شرایط قرارداد فقط در مورد ساختار خرید، تاریخ فروش و این که آیا غرامت در قرارداد ذکر شود یا خیر نخواهد بود؛همچنین تعداد و انواع شرایطی که باید بر سر آن ها توافق شود با توجه به ریسک ها و خطرات یک کسب و کار متنوع می باشد. برای مثال زمانی که صحبت از فروش دارایی ها در میان باشد، ممکن است فروشنده اصرار داشته باشد که همه کارمندان باید بر اساس قرارداد منتقل شوند و این در حالی باشد که شما تنها تعداد محدودی از آنان را نیاز دارید.

یک فروشنده ممکن است به دلیل اطمینان از فروش تجارت خود پیش از انتقال امتیازات از اخراج نیروی کار خود پرهیز کند. حتی در صورتی که بعد از خرید امتیاز یک کسب و کار قصد دارید تا نیروی کار جدید استخدام کنید، حتما در رابطه با این فرایند جدی عمل کنید چراکه این مسئله به شدت می تواند آینده سودآوری شرکت شما را تحت تاثیر قرار دهد و در صورت عدم موفقیت تجارت شما می تواند هزینه سنگین تری را به شما تحمیل کند.

شما همچنین باید از فروشنده یا شرکت فروشنده بخواهید که قرارداد عدم رقابت را به امضا برساند. بر اساس این رقابت، فروشنده دیگر نمی تواند برای تولید محصولی رقابتی با بیزینس شما فعالیتی را آغاز کند در نتیجه شما یکی از رقبای احتمالی که بنا به دلایل نامشخص و پنهان کردن حقایق می خواهد تجارت خود را به شما بفروشد تا تجارت جدیدی را در همان حوزه آغاز کند از میدان خارج کرده اید.

مطالعه بیشتر درباره خرید بیزینس‌های دیگر در کانادا (کلیک کنید)

راه اندازی کسب و کار آنلاین در کاناداثبت شرکت حمل و نقل در کانادا
خرید رستوران در کاناداراه اندازی کلینیک زیبایی در کانادا
تاسیس مرکز رادیولوژی در کاناداراه اندازی بیزینس ساخت و ساز در کانادا
خرید کافی شاپ در کاناداراه اندازی شرکت کامپیوتری در کانادا
مهاجرت به کانادا با خرید مرغداریخرید هتل در کانادا
خرید پمپ بنزین در کاناداخرید گلخانه در کانادا
خرید شعبه مک دونالد در کاناداخرید مغازه در کانادا
خرید داروخانه در کاناداخرید فروشگاه لباس در کانادا
خرید فروشگاه لوازم خانگی در کاناداخرید کارخانه در کانادا

مرحله چهارم خرید بیزینس در کانادا؛ اسناد قانونی را آماده کنید

مسئول تهیه اسناد قانونی خریدار است و این مرحله نیز می تواند پیچیده و طولانی باشد که البته پیش از نهایی شدن باید به وکلای فروشنده تحویل داده شود تا به تایید آن ها برسد. اولین سند حقوقی معمولا کوتاه است و تهیه آن نیز ساده خواهد بود که به عنوان مفاد قرارداد از آن یاد می شود و جنبه های اولیه قرارداد بر روی آن ثبت می شود. این سند به طرفین کمک می کند تا هرگونه سوتفاهم در میان آن ها از بین برود و نیازی به مذاکره مجدد در مورد بندهای قرارداد وجود نداشته باشد.

سند اصلی قانونی “توافق خرید” است و شامل تمامی موارد مرتبط با خرید می شود. این براساس مفاد قرارداد نوشته می شود و شامل اطلاعات دقیق از وظایفی است که خریدار و فروشنده بر سر آن ها به توافق نهایی رسیده اند. همچنین پیش بینی هایی در رابطه با شرایطی که ممکن است طبق برنامه پیش نرود نیز در آن وجود دارد.

یکی از مهم ترین بخش های قرارداد مربوط به “ارائه و ضمانت” از طرف فروشنده است. او باید از طریق این بند اطلاعات جامعی در رابطه با تجارت را در اختیار شما قرار دهد تا شما اطمینان پیدا کنید برای آنچه پول پرداخت کرده اید، در آینده سود دریافت خواهید کرد. شرح بدهی ها و دارایی های تجاری از دیگر بخش های مهم این سند است که معمولا در بخش های اصلی قرارداد از آن ها نام برده نمی شود و به پیوست به آن الصاق می گردند.

بسیاری از قرارداد های خرید ممکن ست شامل اسنادی باشند که رضایت موجر(مالک اصلی) و فرانشیزر باشند که هر کدام از آن ها برای پیشبرد قرارداد مورد نیاز می باشند. بسته به نوع فروش ممکن است اسناد دیگری نیز وجود داشته باشد که وکیل شما باید آن ها را تهیه کند.

ویزای تجاری کانادا

مرحله پنجم خرید بیزینس در کانادا؛ نکات کلیدی که باید در ذهن داشته باشید

خرید یک تجارت آن هم در کشوری دیگر بسیار پیچیده است. در پایان به چند نکته مهم در رابطه با خرید بیزینس اشاره خواهیم کرد که از تبدیل یک فرصت به کابوس جلوگیری خواهد کرد.

  • بدانید که چه زمانی بر روی چه موضوعی تمرکز داشته باشید. با در نظر گرفتن هر چیز در یک بازه زمانی یک دید مناسب به موضوعات داشته باشید. قبل از اینکه اقدام به خرید یک بیزینس کنید، اطمینان داشته باشید که تحقیقات لازم را انجام داده اید. زمانی که این مرحله را کامل کردید و از ریسک های بیزینس خود آگاه شدید، برای رسیدن به توافق با صاحبان آن بیزینس وارد مذاکره شوید و به توافقات اولیه برسید تا بتوانید بر سر جزئیات مذاکره کنید. لیستی از اولویت های خود در دست داشته باشید و نگرانی های خود را نیز در کنار آن ها یادداشت کنید و هرچه به زمان خرید نزدیک تر می شوید آن ها را بازنویسی و مرور کنید. به فروشنده اجازه ندهید تا معامله را در دست بگیرد یا شما را در ابهام نگاه دارد و مسائلی که برای شما مهم است را نامشخص رها کند.

مشاوران و وکلای خوبی در کنار خود داشته باشید که بتوانید به آن ها اعتماد کنید. شما نمی توانید به تنهایی همه کارها را انجام دهید و به همین دلیل است که در زمینه های مختلف افراد حرفه ای فعالیت می کنند. یک مشاوره خوب می تواند بارها با ارزش تر از هزینه ای باشد که شما برای دریافت آن پرداخت کرده اید و همچنین این می تواند بسیار مبتدیانه باشد که شما یک تعهد بزرگ را امضا کنید بدون اینکه هزینه ای برای آن پرداخت کرده باشید تا مطمئن شوید که دو چشم آگاه و مسلط به موضوع شرایط را بررسی کرده است و می تواند به شما در مسیر پیشرفت کمک کند.

بدانید چه موقع باید از موضوع دور شوید. فرآیند خرید یک بیزینس به صرف هزینه و زمان نیاز دارد اما در صورتی که اطلاعاتی از طرف فروشنده اضافه نشد یا اینکه ریسک های موجود در پروسه خرید و بیزینس آینده بسیار زیاد بود، عاقلانه ترین تصمیم آن است که از خرید این بیزینس دوری کنید تا آن که بخواهید هزینه ای سنگین برای خرید یک کسب و کار مملو از مشکلات بپردازید در حالی که می تواند در آینده هزینه ای سنگین تر را برای شما به همراه داشته باشد.

خرید بیزینس در تورنتو؛ مهاجرت به کانادا از طریق خرید بیزینس در تورنتو

بهترین بیزینس‌ها برای دریافت اقامت دائم کانادا

متقاضیان دریافت اقامت دائم کانادا از طریق خرید کسب‌وکار بسته به علاقه، مهارت و سابقه کاری شخصی می‌توانند در بین بهترین بیزینس‌های زیر انتخاب کنند:

1. ساخت‌وساز: ساخت‌وساز یکی از حوزه‌های بیزینسی پرطرفدار و سودآور برای متقاضیان مهاجرت به کانادا است. با افزایش پروژه‌های توسعه و نوسازی در سراسر کشور کانادا، نیاز بیشتری به وجود شرکت‌های ساختمانی وجود دارد. در میان استان‌های کانادا، استان‌های انتاریو و کبک تقاضای بالایی برای بیزینس‌های فعال در حوزه ساخت‌وساز با هدف تعمیر، نوسازی و بهبود سازه‌ها دارند. طبق آمار، درآمد این بخش در سال 2023، 1/351 میلیارد دلار بود.

2. خدمات غذایی: کسب‌وکار‌های مربوط به خدمات غذایی، یک حوزه بیزینسی منعطف به دلیل داشتن زمینه‌های متعدد فعالیت در کانادا است. متقاضیان مهاجرت به کانادا می‌توانند با سرمایه پایین در این حوزه فعالیت کنند. طبق آمار، درآمد این بخش در سال 2023، 2/110 میلیارد دلار بود.

3. کشاورزی: بخش کشاورزی یکی از بزرگترین و پرسودترین صنایع کانادا است. استان‌های آلبرتا، مانیتوبا، بریتیش کلمبیا، انتاریو و ساسکاچوان، استان‌های برتر صنعت کشاورزی در کانادا هستند. درآمد این صنعت در سال 2023، با رشد 13 درصدی، به 8/24 میلیارد دلار رسید.

4. خرده و عمده‌فروشی: در بخش عمده‌فروشی و خرده‌فروشی، میزان عرضه و تقاضای کالاهای عمومی، جایگاه‌های پمپ بنزین و نمایندگی‌های وسایل نقلیه و قطعات آن در کانادا به سرعت در حال افزایش است. یکی از مزیت این بخش، این است که امکان فروش و عرضه آن به طیف وسیعی از مشتریان به‌ویژه به صورت آنلاین وجود دارد. استان‌هایی مانند آلبرتا، ساسکاچوان و بریتیش کلمبیا بیشترین تقاضا برای این بخش داشته‌اند. در سال 2023، درآمد بخش خرده‌فروشی 4/794 میلیارد دلار بود و در پایان همین سال، درآمد بخش عمده فروشی به بیش از 116 میلیارد دلار رسید. 

کلام نهایی

همان‌طور که در این مقاله اشاره شد، خرید بیزنس در کانادا یک مسیر مهاجرتی مناسب برای کارآفرینان و فعالان تجاری است. این افراد با مشارکت اقتصادی و تصاحب یک کسب‌وکار در کانادا، می‌توانند به این کشور مهاجرت کنند. برای خرید کسب‌وکار در کانادا، اطلاع از بازار کار، شرایط سودآوری حوزه انتخابی، میزان عرضه و تقاضا، پتانسیل‌های رشد و نقاط ضعف و قوت اهمیت ویژه‌ای دارد. 

برای داشتن یک بیزنس موفق در کانادا، انتخاب آگاهانه و مناسب از بین هزاران آگهی فروش مشاغل و مذاکره درست با مالکان فعلی کسب‌وکار ضروری است. برای شروع یک فعالیت تجاری موفق در کانادا، می‌توانید با کارشناسان مجموعه کاناداپاس در ارتباط باشید.

بدون استفاده از خدمات یک وکیل مورد تایید در کانادا هرگز برای خرید یک بیزینس اقدام نکنید. چراکه این موضوع می تواند به شدت سرمایه شما را به خطر بیاندازد. برای اینکه بتوانید یک وکیل معتبر پیدا کنید، می توانید با مشاورین ما در ارتباط باشید و از رهنمودهای ایشان در زمینه مهاجرت به کشور کانادا بهرمند شوید. برای اطلاعات بیشتر به این سایت مراجعه نمایید.

سوالات متداول

حداقل  پیش پرداخت برای خرید کسب‌وکار در کانادا چه قدر است؟

معمولا حدود 20 الی 30 درصد مبلغ پیشنهادی آن کسب‌وکار به عنوان پیش پرداخت خواسته می‌شود.

برای خرید بیزنس در کانادا چه مشاغلی با چه سطح سودآوری انتخاب کنم؟

بهتر است مشاغلی را انتخاب کنید که در آن حوزه تحصیلی یا سابقه کاری دارید. هم‌چنین، کسب‌وکاری که انتخاب می‌کنید باید بالاتر از 30 هزار دلار در سال سودآوری داشته و به صورت کلی، بهتر است که سود سالانه آن حداقل یک پنجم مبلغ پیشنهادی برای خرید آن باشد.

آیا متقاضیان خارج از کانادا می‌توانند برای خرید کسب‌وکار در کانادا اقدام کنند؟

تبعه سایر کشورها می‌توانند تحت جریان‌های استانی و فدرال که برای کارآفرینان و سرمایه‌گذاران طراحی شده است، به کانادا مهاجرت و کسب‌وکار مدنظر خود را خریداری کنند.

فرم ارزیابی رایگان ما را تکمیل کنید، ما شرایط شما را دقیق بررسی میکنیم و بهترین گزینه را به شما پیشنهاد می دهیم.

خرید بیزینس در کانادا و اقامت کانادا از طریق خرید بیزینس

برای خرید بیزینس در کانادا چقدر باید هزینه کنیم؟

قیمت بیزینس ها در کانادا به عواملی چون: زمینه کاری بیزینس مورد نظر، شهر و استان، تعداد کارکنان و نیروهای خدماتی، وسعت بیزینس و …. . اما کمترین قیمت بیزینس ها در کانادا بین ۱۰۰ تا ۲۰۰ هزار دلار (کانادا) می باشد.

آیا کانادا کشور خوبی برای راه اندازی کسب و کار است؟

 آغوش کانادا برای کارآفرینان نوپا جهان باز است. رشد اقتصادی قوی یکی از دلایل مهم برای بهترین بودن آن است.

کدام استان کانادا برای بیزینس بهتر است؟

انتاریو یکی از استان‌های کاناداست که سریع‌ترین رشد را دارد و در آن کارآفرینی در حال رونق است.

فهرست مطالب

سوالات متداول

در اینجا سوالات متداول را خواهید یافت. می توانید نتیجه را بر اساس بازاری که به صفحه سؤالات متداول علاقه دارید فیلتر کنید.

مهاجرت را با ما آسان کنید

مجموعه کاناداپاس به همراه وکلا و متخصصین مجرب، می‌تواند به شما در تحقق مهاجرت به کانادا کمک کند. با پر کردن فرم ارزیابی رایگان، اولین قدم در این مسیر را بردارید.

8 پاسخ

    1. سلام جناب مسعودی
      بله شما امکان راه اندازی شعبه دیگری از بیزنس خودتان در کانادا را دارید.
      جهت دریافت اطلاعات بیشتر می توانید با کارشناسان ما در تماس باشید.

دیدگاهتان را بنویسید