نامه حمایتی (Letter of Support) یکی از مهمترین الزامات ویزای استارت‌آپ کانادا است. در اولین گام، باید ایده تجاری متقاضی از طرف یکی از سه سازمان سرمایه‌گذار مورد تایید کانادا تحت حمایت قرار گیرد. این سازمان‌ها حمایت خود را به صورت ارسال نامه حمایتی اعلام می‌کنند؛ اما نامه حمایتی دقیقا چیست، حاوی چه اطلاعاتی است، توسط چه کسانی صادر می‌شود و متقاضیان چطور باید آن را دریافت کنند؟ در این مقاله کاناداپاس، پاسخ این سوالات و دریافت سایر اطلاعات مهم آورده شده است.

فراموش نکنید که نامه ساپورت برای ویزای استارت‌آپ کانادا، ضروری‌ترین پیش‌نیاز این ویزا محسوب می‌شود که بدون داشتن آن، امکان اقدام برای دریافت ویزا وجود نخواهد داشت. بنابراین متقاضی باید نامه ساپورت را همراه با درخواست اخذ اقامت دائم کانادا از طریق ویزای استارت‌آپ، در پرونده خود قرار بدهد.

طبق گفته وبسایت رسمی اداره مهاجرت کانادا cic.gc.ca

اگر با یک سازمان تعیین شده به توافق برسید، نامه پشتیبانی برای شما ارسال می کند. این مدرک، نشان می‌دهد که صندوق سرمایه‌گذاری ریسک پذیر، گروه سرمایه‌گذار انجل یا انکوباتور تجاری از ایده کسب و کار شما حمایت می‌کند.

اگر قصد راه اندازی استارتاپ در کانادا را دارید، باید به این نکته توجه کنید که در این راه بهتر است از دانش و توانایی وکیل مهاجرت به کانادا بهره ببرید.

به سوالات زیر پاسخ دهید، ما شرایط شما را دقیق بررسی می‌کنیم و بهترین گزینه را به شما پیشنهاد می دهیم.

نامه حمایتی ویزای استارت‌آپ کانادا چیست؟

نامه حمایتی (LOS) یک سند خاص صادر شده از طرف یکی از سازمان‌های سرمایه‌گذار مورد تایید دولت کانادا است که نشان می‌دهد متقاضی ویزای استارت‌آپ کانادا تحت حمایت آن سازمان قرار دارد. این نامه یکی از الزامات واجد شرایط بودن برنامه ویزای استارت‌آپ کانادا است. 

دریافت این نامه به معنای ارزیابی ماهیت تجاری ایده استارت‌آپی متقاضی، تعهد تجاری یا مالی سازمان سرمایه‌گذار و تایید پتانسیل بالای کسب‌وکار مدنظر متقاضی خواهد بود.

معرفی سازمان‌های مورد تایید دولت کانادا برای صدور نامه حمایتی

همان طور که بیان شد، نامه حمایتی باید از طرف یکی از سازمان‌های سرمایه‌گذار مورد تایید دولت کانادا صادر شود. این سازمان‌ها عبارتند از:

گروه‌های سرمایه‌گذار انجل (Angel investor groups): این گروه‌ها از افراد ثروتمند با دارایی خالص بالا تشکیل شده‌اند که تمایل به سرمایه‌گذاری روی کسب‌وکارهای استارت‌آپی دارند. حداقل سرمایه‌گذاری واجد شرایط استارت‌آپ‌های تحت حمایت گروه‌های سرمایه‌گذار انجل، 75 هزار دلار کانادا است.

انکوباتور تجاری (Business incubators): متقاضیان ویزای استارت‌آپ تحت حمایت این سازمان‌ها هیچ الزامی در مورد حداقل سرمایه‌گذاری ندارند. بیشتر این سازمان‌ها حمایت‌های تجاری برای کمک به توسعه استارت‌آپ در مراحل اولیه مانند دسترسی به منابع، خدمات پشتیبانی و مشاوره و دستیابی به فضاهای اداری را به متقاضیان ارائه می‌دهند. 

صندوق‌های سرمایه‌گذار ریسک‌پذیر (Venture capital funds): این سازمان‌ها در ازای دریافت مالکیت بخشی از سهام شرکت، از آن حمایت مالی می‌کنند. حداقل سرمایه‌گذاری واجد شرایط استارت‌آپ‌های تحت حمایت صندوق‌های سرمایه‌گذار ریسک‌پذیر، 200 هزار دلار کانادا است. 

مقالات مهم درباره راه اندازی استارتاپ کانادا [ کلیک کنید ]

وکیل استارتاپ کاناداکلاهبرداری استارتاپ کانادا
بهترین کشور برای استارتاپمقایسه کارآفرینی و استارتاپ کانادا
عوامل موثر در موفقیت ویزای استارتاپ کاناداتفاوت مرکز رشد با شتاب دهنده در برنامه استارتاپ

تاثیر نامه حمایتی (Letter of Support) در دریافت اقامت دائم کانادا

دریافت و ارائه نامه حمایتی به اداره مهاجرت کانادا یکی از الزامات واجد شرایط بودن برای ویزای استارت‌آپ کانادا است. با این حال، این برنامه الزامات دیگری نیز دارد که متقاضیان باید همه این الزامات را رعایت کنند. در نهایت، اداره مهاجرت کانادا در مورد پذیرش و اعطای اقامت دائم به متقاضی تصمیم نهایی را می‌گیرد. بنابراین صرفا دریافت نامه حمایتی به معنای دریافت اقامت دائم کانادا نیست.

همچنین با یاد داشته باشید که نوع سازمان سرمایه‌گذار مورد تایید صادرکننده نامه حمایتی نیز تاثیری در موفقیت دریافت اقامت دائم کانادا ندارد. اما اگر متقاضی نامه حمایتی از سازمانی دریافت کرده باشد که تعداد بالایی نامه بدون ارزیابی دقیق ایده‌ها برای متقاضیان ارسال می‌کند، می‌تواند تاثیر منفی بر نتیجه اداره مهاجرتکانادا در پذیرش و اعطای اقامت دائم به متقاضی داشته باشد. 

در نتیجه، این که چه شرکتی با چه سابقه‌ای از استارت‌آپ متقاضی حمایت می‌کند، از خود نامه حمایتی مهم‌تر است.

سناریو دیگر مربوط به اهمیت نامه حمایتی و تاثیر آن بر موفقیت در دریافت اقامت دائم کانادا مربوط به جزئیات مندرج در این نامه است. هماهنگی و تطابق اطلاعات موجود در نامه با مدارک ارائه شده توسط متقاضی می‌تواند تاثیر مثبتی بر تصمیم اداره  مهاجرت کانادا داشته باشد. 

از طرفی، وجود مغایرت یا ناهمخوانی اطلاعات نیز ممکن است منجر به ریجکتی ویزای استارت‌آپ کانادا متقاضی شود. در نتیجه، بهتر است متقاضیان با سازمان‌های سرمایه‌گذاری ارتباط برقرار کنند که در صورت هر گونه تغییر در اطلاعات، قادر به بروزرسانی نامه و دریافت مجدد آن از آن سازمان‌ها باشند.

سرمایه گذاران آنجل در استارتاپ کانادا ثروتمند هستند و در ازای دریافت سهام، وقت و پول خود را در تجارت شما وارد و با رشد بالا سرمایه گذاری می کنند.

مراحل دریافت نامه حمایتی از سازمان‌های مورد تایید دولت کانادا

متقاضیان ویزای استارت‌آپ کانادا برای دریافت نامه حمایتی می‌توانند مطابق با مراحل زیر عمل کنند:

  1. تحقیق در مورد سازمان‌های سرمایه‌گذار مورد تایید دولت کانادا

توصیه می‌شود متقاضیان ابتدا با تحقیق در مورد سازمان‌های سرمایه‌گذار متناسب با صنعت یا بخش تجاری ایده آن‌ها شروع کنند. هر سازمان، معیارها و الزامات خاص خود را دارد. شناسایی، جمع‌آوری اطلاعات و تحقیق در مورد این سازمان‌ها، منجر به انتخاب بهترین و هماهنگ‌ترین سازمان‌ها در راستای اهداف تجاری متقاضیان خواهد شد.

  1. تهیه و تنظیم بیزینس پلن (Business Plan) و پیچ دک (Pitch Deck)

تهیه و تنظیم یک بیزینس‌پلن از جمله موارد ضروری برای متقاضیان ویزای استارت‌آپ کانادا است. ارائه بیزینس پلن قوی و منجسم به سازمان سرمایه‌گذار مورد تایید نقش مهمی در موفقیت و پذیرش متقاضی خواهد داشت. 

به متقاضیان توصیه می‌شود که در بیزینس پلن خود نمایی کامل از امور مالی، تجاری و اجرایی را نشان دهند و تحقیقات و آنالیز بازارهای هدف، مشتریان بالقوه و محصولات یا خدمات کسب‌وکار خود را با اعداد و ارقام واقعی ثابت کنند. 

همچنین، آماده کردن یک پیچ دک به صورت ارائه حضوری درباره ساختار شرکت و روند عملیاتی آن، تاثیر مثبتی بر جلب نظر سازمان‌ها خواهد داشت.

  1. ارسال درخواست به سازمان مدنظر برای دریافت نامه حمایتی

متقاضیان بنا به الزامات هر سازمان باید درخواست خود را تنظیم و مدارک لازم را ارسال کنند. به متقاضیان توصیه می‌شود پیش از ارسال درخواست از صحت اطلاعات مطمئن شوند، از افراد باتجربه و مشاورین کمک بگیرند و ارتباط خود را تا زمان دریافت نتیجه حفظ کنند.

  1. شرکت در مصاحبه‌های برنامه‌ریزی شده توسط سازمان

اکثر سازمان‌های سرمایه‌گذار پس از ارزیابی و بررسی اولیه درخواست‌ها، از متقاضیان می‌خواهند در مصاحبه‌ شرکت کنند. به متقاضیان توصیه می‌شود که در صورت دعوت به مصاحبه، درخواست خود را مجدد بررسی کنند و تمرکز بیشتری بر جزئیات مهم آن داشته باشند. همچنین، برای پاسخ به سوالات احتمالی آماده شوند و سوالات مناسبی را برای پرسیدن آماده کنند.

  1. بستن قرارداد با سازمان سرمایه‌گذار مورد تایید

متقاضیان پس از تایید اولیه باید برای نهایی کردن درخواست خود با سازمان قرارداد ببندند. این قرارداد شامل تمام شرایط و ضوابط مهمی است که سازمان برای همکاری با متقاضی درنظر گرفته است. به متقاضیان توصیه می‌شود پیش از امضای این قرارداد با وکلا یا متخصصین حقوقی مشورت کنند، سوالات خود را درباره مفاد قرارداد بپرسند و با آگاهی کامل آن را بپذیرند.

  1. پرداخت هزینه‌ها به سازمان سرمایه‌گذار

متقاضیان باید هزینه‌های اداری مانند هزینه بررسی و ارزیابی درخواست خود را بپردازند. به متقاضیان توصیه می‌شود از قبل درباره این هزینه‌ها تحقیق کنند و بودجه‌ای برای پوشش این هزینه‌ها درنظر گرفته باشند.

  1. دریافت نامه حمایتی از سازمان و اقدام برای دریافت مجوز کار و اقامت دائم کانادا

پس اتمام دقیق و کامل روند دریافت نامه حمایتی سازمان سرمایه‌گذار، متقاضیان این نامه را دریافت می‌کنند و یک نمونه از آن مستقیما توسط سازمان برای اداره مهاجرت کانادا ارسال می‌شود. پس از دریافت این نامه، متقاضیان می‌توانند به همراه سایر مدارک برای برنامه ویزای استارت‌آپ کانادا، دریافت مجوز کار و اقامت دائم تحت این برنامه درخواست دهند.

مدارک لازم برای دریافت نامه حمایتی ویزای استارت‌آپ کانادا

هر سازمان سرمایه‌گذار ممکن است الزامات و مدارک خاص خود را داشته باشد؛ اما به صورت کلی، معمولا متقاضیان مدارک زیر را باید ارائه دهند:

نتایج آزمون زبان

اساسنامه شرکت

توافق‌نامه سهام‌داران

مدارک و گواهینامه‌های سهام‌داران

صورت‌های مالی و حساب‌های بانکی

بیزینس پلن

اسناد و مدارک هویتی و شخصی

مدارک مربوط به سوابق کاری

کپی پاسپورت

چگونه حمایت سرمایه گذاران در استارتاپ کانادا را دریافت کنیم؟

چه بخشی از نامه حمایتی برای دولت کانادا اهمیت دارد؟

بخش مهم نامه حمایتی، توضیحات مفصل ارائه شده توسط سازمان سرمایه‌گذار مورد تایید دولت کانادا درباره استارت‌آپ تحت حمایت و دلیل تایید و ضرورت حضور بنیانگذاران آن ایده استارت‌آپی در کانادا است. 

گواهی تعهد (Commitment Certificate) سندی است که سازمان سرمایه‌گذار مورد تایید به صورت مستقیم برای اداره مهاجرت کانادا می‌فرستد و از این سند تنها 2 برگ در اختیار متقاضی به عنوان نامه حمایتی قرار می‌گیرد. 

در این 2 برگ استدلال‌ها لازم برای اهمیت ایده و ضرورت دریافت مجوز کار کانادا برای راه‌اندازی کسب‌وکار آورده شده است. نحوه بیان و مواردی که سازمان سرمایه‌گذار مورد تایید در نامه حمایتی می‌آورد، تاثیر مهمی بر موفقیت درخواست متقاضی خواهد داشت.

سرمایه‌گذاران ریسک‌ پذیر کانادا (Venture Capital Fund) مجموعه‌ای از سرمایه‌گذاران مالی است که متعهد به سرمایه‌گذاری در شرکت‌های نوپا می‌شوند.

تفاوت نامه حمایتی و گواهی تعهد ویزای استارت‌آپ کانادا

نامه حمایتی و گواهی تعهد هر دو از طرف سازمان سرمایه‌گذار مورد تایید و حامی متقاضی ویزای استارت‌آپ کانادا صادر می‌شوند. 

نامه حمایتی سندی است که توسط این سازمان برای متقاضی/متقاضیان (حداکثر 5 نفر) ارسال می‌شود تا حمایت خود را از ایده متقاضی نشان دهند. 

اما گواهی تعهد سندی مفصل‌تر است که مستقیما به اداره مهاجرت کانادا ارسال می‌شود تا حمایت خود را از متقاضی اعلام کنند.

گواهی تعهد حاوی اطلاعاتی زیر است:

  • اطلاعات مربوط به خود سازمان
  • اطلاعات متقاضی
  • اطلاعات تیم کارآفرینی متقاضی برنامه ویزای استارت‌آپ
  • ایده و نوع کسب‌وکار
  • ساختار تجاری کسب‌وکار
  • اطلاعات تکمیلی
  • مجوزهای کار برای متقاضی/ متقاضیان اساسی

در نظر داشته باشید که گواهی تعهد تا 6 ماه اعتبار دارد. در طول این مدت، متقاضی می‌تواند برای دریافت اقامت دائم یا در صورت نیاز مجوز کار تحت ویزای استارت‌آپ کانادا اقدام کند.

هزینه و مدت زمان پردازش درخواست برای نامه حمایتی

هیچ یک از سازمان‌های سرمایه‌گذار مورد تایید به صورت قانونی حق دریافت هزینه در قبال ارائه نامه حمایتی را ندارند، اما این به معنای رایگان بودن فرآیند درخواست نامه حمایتی نیست. 

معمولا هزینه درخواست نامه حمایتی از انکوباتورهای تجاری هزینه کمتری از دو دسته سرمایه‌گذار دیگر خواهد داشت. 

هزینه‌های اعمال شده شامل هزینه ثبت، بررسی و ارزیابی درخواست و در مراحل بعدی کارها و کلاس‌های گروهی و آموزشی در آینده است. 

این هزینه‌ها معمولا بین 3 هزار تا 100 هزار دلار برای متقاضیان دریافت نامه حمایتی از صندوق‌های سرمایه‌گذار ریسک‌پذیر و گروه‌های سرمایه‌گذار انجل متغیر خواهد بود. 

معمولا فرآیند ارزیابی و اعلام نتیجه هر سازمان بسته به اهداف و تعداد درخواست‌های آن متفاوت خواهد بود. به صورت کلی، اعلام نتایج پردازش درخواست برای نامه حمایتی از چند هفته تا 6 ماه زمان می‌برد

نمونه نامه حمایتی ویزای استارت‌آپ کانادا

فرم زیر (Form IMM5766) یک فرم 5 صفحه‌ای است (تنها صفحه اول نمایش داده شده است) که برای ارائه تعهد و نامه حمایتی توسط سازمان‌های سرمایه‌گذار مورد تایید کانادا از کارآفرینان خارجی متقاضی ویزای استارت‌آپ استفاده می‌شود:

C:\Users\paya\Downloads\Telegram Desktop\LOS.png

تفاوت نامه حمایتی ویزای استارت‌آپ کانادا و تفاهم‌نامه سرمایه‌گذاری

تفاهم‌نامه سرمایه‌گذاری یا ترم شیت (Term Sheet) در اصل یک پیش‌نویس از قرارداد نهایی برای سرمایه‌گذاری روی استارت‌آپ است و هیچ الزام قانونی ایجاد نمی‌کند. 

این تفاهم‌نامه از طرف سازمان‌های سرمایه‌گذار ریسک‌پذیر به متقاضیان ارائه می‌شود. در این تفاهم‌نامه از متقاضیان خواسته شده است که تبادلات مابین را محرمانه نگه دارند و در برخی موارد، آن‌ها را از مراجعه به سایر سازمان باز می‌دارد. 

اما نامه حمایتی تاییدیه نهایی و سند قطعی و قانونی حمایت متقاضی از طرف یکی از سازمان‌های سرمایه‌گذار مورد تایید دولت کانادا است.

اگر قصد دارید با ویزای سرمایه گذاری کانادا وارد خاک این کشور شوید ثبت شرکت در کانادا ، سرمایه گذاری کبک ،  ویزای استارتاپ کانادا و ویزای کارآفرینی کانادا از گزینه های پرطرفدار پیش روی شماست.

دلایل ریجکت شدن درخواست نامه حمایتی ویزای استارت‌آپ کانادا

درخواست دریافت نامه حمایتی ویزای استارت‌آپ کانادا ممکن است به دلایل زیر رد شود:

  • عدم احراز صلاحیت و توانایی متقاضی در عملی کردن ایده تجاری
  • تهیه نکردن بیزینس پلن یا ارائه ناقص از آن
  • نداشتم مدارک کافی برای اثبات سودآور بودن و نوآورانه بودن ایده تجاری
  • نداشتن برنامه برای توسعه ایده تجاری در آینده
  • نداشتن مدرک زبان

سخن پایانی

نامه حمایتی، از جمله مهم‌ترین الزامات ویزای استارت‌آپ کانادا است. بخش مهمی از موفقیت در دریافت نامه حمایتی، تهیه و ارائه یک بیزینس پلن (Business Plan) جامع و منسجم خواهد بود. اگر قصد دریافت نامه حمایتی و اقدام برای مهاجرت به کانادا تحت ویزای استارت‌آپ کانادا را دارید، می‌توانید از خدمات و تجارب موسسه کاناداپاس در زمینه کسب‌وکار و شرکت‌های استارت‌آپی بهره‌مند شوید.

هم‌چنین، شرکت i3 Capital به عنوان مرکز رشد و توسعه بیزینس تحت نظر آقای مهیار حلاج‌پور، مدیر موسسه حقوقی مهاجرتی کاناداپاس فعالیت دارد. این شرکت با داشتن ظرفیت‌های فراوان از طریق جذب بهترین استعدادها در زمینه خدمات توسعه کسب‌وکار، به‌طور تخصصی روی سرمایه و نیروی انسانی تمرکز کرده است. 

شرکت i3 Capital با بهره‌گیری از یک تیم حرفه‌ای و بزرگ، ضمن ارائه خدمات حرفه‌ای در زمینه توسعه بیزینس، به طور تخصصی در زمینه ویزای استارت‌آپ کانادا کار می‌کند و به کسب‌وکارهای استارت‌آپی کمک می‌کند تا هرآنچه را که باید برای رشد و توسعه بیزینس خود در اختیار داشته باشند، به دست بیاورند.

سوالات متداول درباره نامه ساپورت برای ویزای استارتاپ کانادا