پاسپورت یا گذرنامه، همانطور که از اسمش مشخص است در واقع اجازه گذر و سفر شما به کشورهای دیگر است. این سند هویتی اهمیتی کمتر از شناسنامه ندارد و می­توان آن را شناسنامه بین­المللی یک شخص در نظر گرفت که سابقه سفرها و ویزاهای او داخل آن ثبت شده است.

در کشور کانادا نیز مانند سایر کشورها این سند توسط دولت به شهروندان کانادایی حتی کودکان و نوزادان اعطا می­شود. البته اگر قصد مهاجرت به کانادا را دارید نگران نباشید، چون که شما هم می­توانید پس از اخذ اقامت دائم کانادا (یا اصطلاحاً PR کانادا) پاسپورت برتر و با ارزش این کشور را دریافت کنید و با داشتن آن به کشورهای بسیاری بدون داشتن ویزا سفر کنید.

وجود این پاسپورت معتبر در کنار عواملی مانند کیفیت بالای زندگی، آسایش و رفاه، اقتصاد رو به رشد و پیشرفته، بازار کار پررونق، سبب شده که کانادا همواره جزو مقاصد محبوب مهاجران باشد.

در این مقاله سعی شده اطلاعات جامعی در ارتباط با نحوه گرفتن، انواع آن، مدارک مورد نیاز و مراحل اخذ پاسپورت کانادایی در اختیار شما عزیزان قرار داده شود. پس اگر قصد مهاجرت به کانادا را دارید یا مایل هستید اطلاعات کاملی راجع به پاسپورت این کشور داشته باشید، در ادامه با ما همراه باشید.

ارزش و اعتبار پاسپورت کانادا

در حال حاضر داشتن پاسپورت معتبر برای سفر به کشورهای گوناگون جهان از هر زمان دیگر اهمیت بیشتری یافته است.

در کانادا نیز پاسپورت شما علاوه بر این که مدرک ضروری شناسایی شما است، جهت درخواست­های مالی، اثبات هویت و … وجود آن الزامی است.

هر ساله قدرت و اعتبار پاسپورت های هر کشور با شاخص­های متفاوتی اندازه ­گیری شده و امتیاز مختص به خود را کسب می­کنند و در آخر رتبه بندی می­شوند.

پاسپورت کانادا همواره در میان معتبرترین پاسپورت­ها میان سایر کشورها قرار گرفته و ارزش بسیار بالایی دارد. در واقع شما می­توانید با پاسپورت کانادایی به بسیاری از کشورهای جهان بدون ویزا سفر کنید.

طبق آخرین ارزیابی­های انجام شده توسط سایت Passport Index در سال 2022 کشور کانادا با کسب 170 امتیاز در رتبه پنجم قدرتمندترین پاسپورت های جهان قرار گرفته است.

با داشتن پاسپورت  کانادا نیازی به گرفتن ویزا برای 115 کشور نخواهید داشت و سفر به 55 کشور نیز با ویزای فرودگاهی یا ویزای در مقصد امکان­پذیر است و تنها برای 28 کشور نیازمند ویزا خواهید بود.

این آمار نشان از اعتبار بالای پاسپورت کانادا و روابط دیپلماتیک خوب دولت این کشور با سایر کشورها است. در این رتبه­بندی کشور امارات با 177 امتیاز در جایگاه اول لیست و کشور افغانستان با 38 امتیاز در جایگاه آخر قرار گرفته­اند.

ارزش پاسپورت کانادا

انواع پاسپورت کانادایی

در کشور کانادا 4 نوع مختلف پاسپورت وجود دارد که با اهداف خاصی توسط دولت کانادا برای هر فرد صادر می­شود که هر کدام کاربردها و مدت اعتبار متفاوتی دارند و عبارت اند از:

پاسپورت عادی

هر ساله حدود پنج میلیون پاسپورت در کشور کانادا صادر می­شود که 98 درصد آنها متعلق به این نوع هستند.

این نوع پاسپورت جلدی آبی تیره دارد و برای سفرهای معمولی یا تجاری کاربرد دارند. همچنین دارای 36 صفحه است که هفت صفحه آن مشخصات هویتی شما و 29 صفحه دیگر مربوط به سابقه سفر و مهرهای ورود و خروج است.

متناسب با سن متقاضی پاسپورت، اعتبار آن نیز فرق دارد؛ مثلا اعتبار پاسپورت عادی برای کودکان زیر 15 سال حداکثر پنج ساله و برای نوجوانان 16 ساله و به طور کلی بزرگسالان، 5 ساله یا 10 ساله است.

پاسپورت دیپلماتیک

این نوع پاسپورت مختص مقامات سیاسی مهم، دیپلمات ها و مقامات عالی رتبه دولتی و خانواده درجه یک این افراد است.

جلد این پاسپورت زرشکی است و مزایایی برای دارنده­ های آن دارد؛ مثلاً افراد با این پاسپورت معاف از مالیات­های سفر و مالیات ­های تجاری هستند و همچنین طرز برخورد با آن­ها متفاوت است و از اتلاف زمان آن­ها تا حد امکان جلوگیری می­شود. مدت اعتبار این پاسپورت نیز با توجه به مرکز صادرکننده متفاوت است.

پاسپورت ویژه

این نوع پاسپورت برای اعضای پارلمان، سناتورها، افرادی که مشغول به ماموریت­های خاص در خارج از کشور یا کسانی که در استخدام دولت هستند، است.

جلد این نوع پاسپورت سبز است و مدت اعتبار آن نیز همانند پاسپورت دیپلماتیک به مرکز صادرکننده بستگی دارد.

پاسپورت موقت

این نوع پاسپورت برای شهروندان کانادایی که نیاز فوری به پاسپورت دارند و پروسه درخواست گذرنامه آن­ها در حال انجام است، صادر می­شود.

برخی از دفاتر خارج از کانادا آن را صادر می­کنند و جلدی سفید رنگ دارد. مدت اعتبار آن نیز بین 6 ماه تا 1 سال است.

بهترین روش دریافت پاسپورت کانادا برای من کدام است ؟! فرم ارزیابی زیر را پر کنید تا با شما تماس بگیریم.

شرایط اخذ پاسپورت کانادا

روش­های مختلفی برای گرفتن پاسپورت کانادا وجود دارد که هر کدام بصورت جداگانه مدارک و الزامات خاص خود را دارند که در ادامه به آن­ها خواهیم پرداخت، اما  تمامی روش ها شرایط کلی یکسانی دارند که عبارت اند از :

  • شهروند کانادا بودن : اولین و مهمترین شرط این است شما شهروند کانادا باشید یا اقامت دائم (PR) این کشور را داشته باشید. پس اگر شما با اقامت تحصیلی یا کاری داخل خاک کانادا سکونت دارید، ابتدا باید اقامت دائم خود را اخذ کنید و سپس برای گرفتن پاسپورت اقدام کنید.
  • مدت زمان حضور در خاک کانادا : شما باید سه تا پنج سال اخیر را به عنوان مقیم در کشور کانادا حضور فیزیکی داشته باشید.
  • توانایی بالا در مهارت­های زبان انگلیسی یا فرانسه: همانگونه که می­دانید کشور کانادا دو زبانه است و مثلا در شهر مونترال زبان فرانسه، زبان اصلی مردم است. سطح دانش شما در زبان انگلیسی یا فرانسه قطعا در گرفتن پاسپورت کانادایی شما تاثیرگذار می­باشد.
  • نداشتن بدهی مالیاتی و تسویه کامل هزینه های مالیات در طول دوره اقامت
  • عدم داشتن سابقه کیفری
قدرت پاسپورت کانادا

روش های اخذ پاسپورت کانادایی

همانطور که قبلا گفته شد شرط اصلی گرفتن پاسپورت کانادا داشتن اقامت دائم این کشور است که از طرق مختلفی قابل اخذ است که به شرح آن­ها می  پردازیم:

  • اخذ پاسپورت از طریق سرمایه گذاری

یکی دیگر از راه های دریافت اقامت دائم و پاسپورت کانادایی سرمایه گذاری در این کشور است. از مزایای این روش این است که شما می توانید برای همسر و فرزندان زیر 21 سال خود نیز اقدام و پاسپورت کانادایی دریافت کنید.

البته بسته به ایالتی که می خواهید در آن سرمایه گذاری کنید، قوانین و حداقل میزان سرمایه گذاری شما متفاوت است؛ اما بطور کلی تمکن مالی مناسب جزو شروط اصلی این روش است.

از دیگر مزایای این روش، این است که محدودیت سنی خاصی ندارد یا نیاز به دانش زبان انگلیسی یا فرانسوی ندارد که دستیابی به پاسپورت کانادایی را راحت تر می کند.

البته پیشنهاد می شود قبل از سرمایه گذاری حتما در ارتباط با استان مورد نظر خود تحقیق کنید، شرایط را بررسی کنید، مشاوره های قابل استناد بگیرید و در نهایت تصمیم بگیرید تا دچار زیان مالی نشوید. از روش های مشابه سرمایه گذاری می توان به استارت آپ و کارآفرینی نیز اشاره کرد.

  • اخذ پاسپورت کانادا از طریق کار

رشد اقتصادی بالا و نرخ بیکاری پایین (حدود 8 درصد)، همواره این کشور را به مقصد مناسبی برای افرادی که به دنبال کار در کشورهای پیشرفته هستند، تبدیل کرده است.

یکی از راه های سریع اخذ اقامت دائم و سپس گرفتن پاسپورت کانادایی از طریق کار است.

این برنامه اقامتی که به نیروی کار ماهر (Skilled Worker) نیز معروف است از زیرمجموعه­های روش مهاجرتی Express Entry یا ورود سریع به کانادا است.

در این روش هر شخص با توجه به معیارهای مختلفی مانند سن، تحصیلات، مدرک زبان، سابقه کاری، داشتن فامیل درجه یک در کشور کانادا، پیشنهاد کاری در کشور کانادا، سابقه تحصیل در کشور کانادا و … دارای امتیاز مشخصی می­شود.

این روش شامل دو مرحله است که در مرحله اول فرد متقاضی مهاجرت باید حداقل 67 امتیاز کسب کند تا مجوز ورود به مرحله بعدی را بگیرد. در مرحله بعدی سقف امتیاز 1200 است و هر شخص با دارا بودن حداقل امتیاز که توسط دولت کانادا اعلام می­شود، می تواند انتخاب شود و اقدامات ثانویه را برای اقامت دائم خود انجام دهد.

شما می توانید به عنوان متقاضی در این روش با بهبود سطح زبان خود (مثلاً نمره ایلتس 7 به بالا)، دریافت پیشنهاد کاری از کارفرمایی در کانادا و گرفتن مدرک ارشد یا دکترا امتیاز خود را بالا ببرید و شانس خود را برای انتخاب شدن افزایش دهید.

از مزایای این روش می توان به اقامت دائم (PR) هنگام ورود به خاک کانادا و در نتیجه اخذ سریع تر پاسپورت کانادایی اشاره کرد.

  • اخذ پاسپورت کانادا از طریق تحصیل

کیفیت سیستم آموزشی، سطح بالای دانشگاه های کانادا و هزینه تحصیل پایین تر نسبت به کشورهایی مانند انگلیس و استرالیا هر دانشجویی را ترغیب می کند تا برای ادامه تحصیل به کانادا سفر کند. البته تحصیل در این کشور به صورت مستقیم منجر به اقامت دائم شما و گرفتن پاسپورت نمی شود، اما پلی مطمئن برای این امر تلقی می شود.

برای تحصیل در اکثر دانشگاه های کانادا نمره آزمون زبان بالای 6 ضروری است. همچنین با اخذ ویزای تحصیلی می توانید به صورت پاره وقت در این کشور مشغول به کار شوید و پس از 3 سال اقامت دائم را بگیرید و سپس برای پاسپورت اقدام کنید.

البته به نکاتی مانند نداشتن گپ تحصیلی (فاصله بین مقاطع تحصیلی)، سطح زبان انگلیسی یا فرانسوی خوب و توانایی پرداخت هزینه های تحصیل نیز باید توجه شود.

  • اخذ پاسپورت از طریق تولد

برای به دست آوردن شهروندی هر کشور معمولا از قانون خاک یا خون یا هر دو استفاده می شود؛ مثلا در کشور ایران از قانون خون پیروی می شود و به این معنی است که پدر و مادر خونی شما اگر در ایران متولد شده باشند، شما نیز تابعیت ایرانی دریافت می کنید.

کشور کانادا بر خلاف اکثر کشورهای توسعه یافته از قانون خاک استفاده می کند، یعنی کودکی که در خاک این کشور به دنیا می آید، فارغ از تابعیت والدین، شهروند کانادا محسوب می شود و پدر و مادر او می توانند از زمان تولد برای اخذ پاسپورت کانادایی فرزندشان اقدام کنند.

البته این نکته را باید در نظر داشته باشید که این پاسپورت فقط به فرزند متولد شده تعلق می گیرد نه به والدین او.

فرزند متولد شده در خاک کانادا هنگامی که به سن قانونی برسد می تواند از طریق حامی شدن (اسپانسرشیپ) برای پدر و مادر خود اقدام به گرفتن اقامت و سپس پاسپورت کانادایی کند.

  • اخذ پاسپورت از طریق ازدواج

از دیگر راه های کسب اقامت دائم و پاسپورت کانادایی می توان به ازدواج با فردی که تابعیت و شهروندی کانادا را داشته باشد، اشاره کرد.

اگر می خواهید این روش را انتخاب کنید حتماً در نظر داشته باشید که ازدواج شما باید واقعی باشد؛ زیرا که غیر واقعی بودن ازدواج تبعات ناخوشایندی برای شما خواهد داشت و در صورت اثبات صوری بودن آن می تواند به اخراج شما از این کشور منجر شود.

شما پس از ازدواج با فرد کانادایی موظف به حفظ زندگی خود تا 2 سال، اثبات تمکن مالی برای گرداندن زندگی خود و شریک زندگیتان و داشتن شرایط سنی قانونی (بالای 18 سال) هستید.

همچنین باید تعهد بدهید که تمایل به زندگی در کانادا برای ادامه عمر خود را خواهید داشت.

شماره تماس وکیل مهاجرت به کانادا

با چه روشی قصد مهاجرت به کانادا را دارید؟ با کاناداپاس بهترین مسیر مهاجرت به کانادا را انتخاب کنید.


    مزایای گرفتن پاسپورت کانادا

    همانطور که پیشتر نیز به این موضوع اشاره شد، پاسپورت کانادا جزو معتبرترین و با ارزش ترین پاسپورت ها در میان سایر کشورهای جهات است و مزایای زیادی دارد.

    در جدول زیر لیست کشورهایی که  بدون ویزا و تنها با داشتن پاسپورت کانادایی می توانید به آنها سفر کنید و تعداد روزهایی که می توانید در این کشورها بمانید نشان داده شده است:

    صربستان

    (90 روز)

    مراکش

    (90 روز)

    مجارستان

    (90 روز)

    کلمبیا

    (90 روز)

    آلبانی

    (90 روز)

    سنگاپور

    (30 روز)

    هلند

    (90 روز)

    ایسلند

    (90 روز)

    کاستاریکا

    (90 روز)

    آرژانتین

    (90 روز)

    اسلوانی

    (90 روز)

    نروژ

    (90 روز)

    ایرلند

    (90 روز)

    جمهوری چک

    (90 روز)

    اتریش

    (90 روز)

    آفریقای جنوبی

    (90 روز)

    پاراگوئه

    (90 روز)

    ایتالیا

    (90 روز)

    دانمارک

    (90 روز)

    باربادوس

    (180 روز)

    اسپانیا

    (90 روز)

    پرو

    (180 روز)

    ژاپن

    (90 روز)

    اکوادور

    (90 روز)

    بلاروس

    (30 روز)

    سوئد

    (90 روز)

    فیلیپین

    (30 روز)

    قزاقستان

    (30 روز)

    فنلاند

    (90 روز)

    بلژیک

    (90 روز)

    سوییس

    (90 روز)

    لهستان

    (90 روز)

    لوکزامبورگ

    (90 روز)

    فرانسه

    (90 روز)

    بولیوی

    (90 روز)

    تایوان

    (90 روز)

    پرتغال

    (90 روز)

    مالزی

    (90 روز)

    گرجستان

    (360 روز)

    بوسنی

    (90 روز)

    اوکراین

    (90 روز)

    رومانی

    (90 روز)

    مکزیک

    (180 روز)

    آلمان

    (90 روز)

    برزیل

    (90 روز)

    شیلی

    (90 روز)

    سنگال

    (90 روز)

    موناکو

    (90 روز)

    یونان

    (90 روز)

    بلغارستان

    (90 روز)

    اوروگوئه

    (90 روز)

    انگلیس

    (180 روز)

    آمریکا

    (بدون ویزا)

    همچنین در جدول زیر لیست کشورهایی که می توانید از طریق ویزای الکترونیکی (E-visa) یا از طریق ویزای فرودگاهی به آنها سفر کنید و مدت زمان اقامت شما در این کشورها، نشان داده شده است:

    مدت زمان اقامت

    نام کشور

    120  روز – ویزای الکترونیکی ارمنستان
    30  روز – ویزای الکترونیکی آذربایجان
    30  روز – ویزای الکترونیکی بحرین
    30 روز – ویزای فرودگاهی بنگلادش
    30 روز – کارت توریستی کوبا
    30 روز – ویزای فرودگاهی مصر
    90  روز – ویزای الکترونیکی اتیوپی
    30 روز – ویزای فرودگاهی اتیوپی

    مدت زمان اقامت

    نام کشور

    60 روز – ویزای فرودگاهی عراق
    90  روز – ویزای الکترونیکی کویت
    30 روز – ویزای فرودگاهی لبنان
    ویزای فرودگاهی نیجریه
    90 روز – ویزای فرودگاهی عربستان
    90  روز – ویزای الکترونیکی ترکیه
    30 روز – ویزای فرودگاهی امارات
    30  روز – ویزای الکترونیکی ویتنام

    در جدول زیر نیز کشورهایی که علاوه بر داشتن پاسپورت کانادایی، نیاز به گرفتن ویزا برای سفر به آنها وجود دارد، نشان داده شده است:

    ایران هند غنا چین کامرون الجزایر افغانستان
    یمن ونزوئلا ترکمنستان سوریه سودان روسیه کره شمالی

    سفر به آمریکا با پاسپورت کانادا

    از جمله عواملی که نشان دهنده اعتبار و قدرت بالای پاسپورت کشور کانادا است، سفر به آمریکا بدون درخواست ویزا است.

    طبق قوانین ایالات متحده آمریکا، افراد دارای پاسپورت کانادایی بدون داشتن ویزا می توانند تا شش ماه در خاک این کشور سکونت داشته باشند.

    اگر سفر توریستی شما بیشتر از شش ماه به طول بیانجامد یا هدف شما از سفر به این کشور تجاری، تحصیلی یا اقامتی باشد، در این صورت ملزم به انجام امور برای گرفتن ویزای آمریکا هستید.

    سفارت کانادا؛ همه چیز درباره گرفتن وقت سفارت تا انگشت نگاری

    مدارک مورد نیاز برای گرفتن پاسپورت کانادا

    پس از این که اطمینان پیدا کردید که شرایط بالا را دارا هستید، می­توانید اقدام به آماده سازی مدارک خود کنید.

    شما به عنوان متقاضی پاسپورت کانادا ابتدا باید فرم­های داخل سایت را پر کنید و سپس مدارک خود را به زبان انگلیسی یا فرانسوی ترجمه کنید، که این مدارک عبارتند از:

    • ارائه مدارک شناسایی و هویتی که منقضی نشده باشند.
    • اسناد اصلی که شهروندی و تابعیت شما را اثبات کنند.
    • ارائه دو قطعه عکس با مشخصات مورد تایید دولت کانادا و جدید ( 6 ماه اخیر گرفته شده باشد.)
    عکس پاسپورت کانادا

    عکس پاسپورت کانادا

    دولت کانادا عکس­هایی که به صورت خانگی چاپ شده یا روی کاغذهای غیراستاندارد باشند را قبول ندارد و عکس شما باید شرایط زیر را داشته باشد:

    رنگ طبیعی پوست شما را منعکس کند پس زمینه عکس سفید یا روشن باشد و با صورت شما تفاوت واضح داشته باشد
    توسط عکاس تجاری، با نور یکنواخت و بدون سایه و انعکاس فلش گرفته شود عکس باید از ظاهر فعلی شما در شش ماه گذشته و بدون تغییرات اساسی باشد
    بر روی کاغذ چاپ معمولی و با کیفیت بالا ظاهر شود حالت کلی صورت واضح و چشمان باز و قابل مشاهده باشند

    تمدید پاسپورت کانادا

    از جمله موارد حساس و ضروری هنگام سفر به هر کشوری توجه به تاریخ اعتبار پاسپورتتان است؛ زیرا که برای ورود به بسیاری کشورها پاسپورت شما باید تا سه یا شش ماه پس از ورود معتبر باشد.

    پس اگر قصد سفر به کشورهایی را دارید که نیازمند ویزا هستند و پاسپورت کانادایی شما تا کمتر از شش ماه دیگر منقضی می شود، باید به فکر تمدید آن باشید. برای مطالعه چگونگی تمدید پاسپورت ایرانی در کانادا این مقاله را از دست ندهید.

    توجه داشته باشید که شما به عنوان متقاضی تمدید پاسپورت کانادایی خود باید دارای یک شرایط کلی باشید. این شرایط عبارتند از:

    • پاسپورت قبلی متقاضی باید سالم و بدون آسیب و مدارک هویتی او قابل تشخیص باشد
    • در صورت گم شدن یا دزدیده شدن پاسپورت کانادایی خود آن را گزارش کرده باشید
    • پاسپورت اولیه شما اعتبار 5 یا 10 ساله داشته باشد
    • نام، تاریخ تولد و محل تولد شما در برگه درخواست تمدید پاسپورت با پاسپورت قبلی مطابقت داشته باشد شناسه جنسیتی شما تغییری نکرده باشد

    پس از داشتن شرایط بالا برایتمدید پاسپورت کانادایی خود، به عنوان متقاضی تمدید پاسپورت نیازمند گذراندن مراحلی خواهید بود که این مراحل عبارتند از:

    1. ابتدا با رفتن به سایت اداره گذرنامه کانادا درخواست خود را ثبت می کنید و مدارک لازم را ارائه می دهید که این مدارک شامل آخرین پاسپورت و 2 قطعه عکس است.
    2. در مرحله بعد نیاز به معرفی دو شخص به عنوان ضامن برای تایید هویت دارید. این دو نفر باید حداقل دو سال شما را از نزدیک بشناسند.
    3. پس از ثبت درخواست شما باید هزینه های تمدید پاسپورت خود را پرداخت کنید که این هزینه ها متفاوت هستند.
    4. نحوه دریافت گذرنامه به نوع انتخاب شما یعنی حضوری یا ارسال از طریق پست، بستگی دارد.

    کلام پایانی

    کشور کانادا همواره جزو مرفه ترین و پیشرفته ترین کشورهای جهان و محل مناسبی برای زندگی و مهاجرت بوده است. همانطور که گفته شد پاسپورت کانادایی از اعتبار و ارزش بالایی در سطح جهان برخوردار است و با در دست داشتن آن می توانید بدون ویزا به بسیاری از کشورها سفر کنید.

    قدم اول برای اخذ این ویزای معتبر، اقامت دائم شما در کشور کانادا است. در این مقاله سعی شد روش های اخذ پاسپورت، انواع پاسپورت، مدارک مورد نیاز برای اخذ و تمدید آن توضیحاتی داده شود. در آخر باید ذکر شود که انتخاب روش اخذ اقامت دائم و پاسپورت کانادایی دارای پیچیدگی ها و نکاتی است که مستلزم دریافت راهنمایی و مشاوره قانونی است.

    مشاوران و  کارشناسان مجموعه کاناداپاس و در راس آنها مهیار حلاج پور، وکیل رسمی اداره مهاجرت کشور کانادا قدم به قدم در این مسیر همراتان هستند و شما را تا رسیدن به اقامت دائم و پاسپورت کانادایی همراهی می کنند.

    پاسخ سوالات متداول درباره گرفتن پاسپورت کانادا

    پاسخ: بله، شما با در دست داشتن پاسپورت کانادایی از تمامی حقوق شهروندی یک فرد کانادایی برخوردار می شوید و بدون ویزا می توانید به آمریکا سفر کنید.

    پاسخ: بله، در صورتی که شرایط ضامن شدن را داشته باشد و حتی اگر فردی از اعضای خانواده باشد یا در آدرس شما زندگی کند، می تواند ضامن شما باشد و بلامانع است.

    پاسخ: بله، شما می توانید با حفظ پاسپورت کانادایی خود برای اخذ پاسپورت کشورهای دیگر نیز اقدام کنید.

    پاسخ: خیر، با تولد فرزند در خاک کانادا پاسپورت کانادایی فقط به او تعلق می گیرد و ارتباطی با والدین ندارد.

    پاسخ: بسته به شرایط متقاضی متفاوت است، اما به طور کلی اگر در کشور کانادا زندگی و کار و مالیات خود را پرداخت کنید، به دست آوردن پاسپورت کانادا نیز آسان تر می شود.